O nama

Advokatska kancelarija Babić osnovana je 1994. godine kada je njen osnivač Babić Nedžad, nakon dugogodisnjeg rada počev od 1978. godine, napustio funkcije unutar pravosuđa i započeo da obavlja advokatsku praksu. Njegova specijalnost u okviru privrednog prava odredila je budući pravac i oblast rada kancelarije, koji egzistira sve do danas.

Obzirom na postojeći broj advokata te činjenicu stalnog rasta i širenja poslovnog angažmana 2019. godine osnovano je Advokatsko društvo Babić & Co d.o.o. Zenica u okviru kojeg danas obavljamo advokatsku djelatnost.

Advokatsko društvo posjeduje više od 28 godina iskustva u radu kako na domaćem tako i na međunarodnom tržištu. Duga tradicija, ugled, pofesionalan i stručan pristup, najviši etički standardi, kao i posvećenost našim klijentima, učinili su nas respektabilnim i prestižnim Advokatskim društvom koje je pouzdan pravni i poslovni partner svojim mnogobrojnim klijentima.

Naše sjedište je u Zenici, dok od 2019. godine Advokatsko društvo djeluje i na području Sarajeva putem podružnice, a sve u cilju poslovnog širenja i veće zastupljenosti na tržištu BiH.

Regionalnu i globalnu prisutnost ostvarujemo kroz članstvo u Adria Legal Group, zajedno sa advokatskim kancelarijama iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Bugarske, Mađarske i ostalih zemalja. Ova mreža nam omogućava da zajedno sa velikim brojem advokatskih kancelarija pružamo savjete i pravno zastupanje u zemljama regiona i šire.

Tim advokata Babic